I N G E  V A N  G I L S
K E R A M I E K

HOME   |   STUDIO   |   PROJECTEN   |   CV   |   CONTACT

Naast mijn werk als keramiste ben ik actief in community-artprojecten  met beeldend kunstenaar Peter van der Heijden

PAINTING ON WHEELS


Een videoregistratie van een performance van 6 rolschaatsters van de Zaanse Rolling Club ZRC. Op muziek van Frank Zappa en Orio Odori en ge├»nspireerd en geregisseerd door projecties van levende micro-organismen, schilderden zij schaatsend een aantal forse action-paintings. PAINTING ON WHEELS was in 2011 een onderdeel van het project  'FluXus My Home'  in Zaandam, waarbij kunstenaars samenwerken met bewoners uit de Rosmolenbuurt.

Painting on Wheels: You Tube

ARTEMIA ARTI


Een videoregistratie van een performance van 6 rolschaatsters van de Zaanse Rolling Club ZRC. Op muziek van Bebo Baldan schaatsten zij, als 'entre acte' van de performance 'Painting on Wheels', in de etalage van My Home in Zaandam.
ARTEMIA ARTI was in 2011 een onderdeel van het project 'FluXus My Home' in Zaandam, waarbij kunstenaars samenwerken met bewoners uit de Rosmolenbuurt.

Artemia Arti: You Tube


HET PERRONEen kunstwerk voor het atrium van Castellum Palensteyn in Zoetermeer, een Brede School-complex met twee basisscholen, een kinderdagverblijf, welzijnscentrum, mediatheek en sportcomplex. In dit lege atrium, zonder specifieke gebruiksfunctie, is een permanente installatie gemaakt in de vorm van een perronsetting, met banken, bomen, lantaarns en kiosken. De kiosken zijn rijkelijk gevuld met smakelijke verzamelingen en objecten. Voor dit werk maakte ik een aantal beelden en objecten en assisteerde bij de uitvoering en plaatsing.Het Perron: You Tube

TOP